Tegnap, azaz május 8-án került sor immáron negyedik alkalommal a Szláv Kupa esemény megrendezésére. Írhattam volna előbb is erről egy posztot ajánló jelleggel, de jómagam még csak először vettem részt ezen, és nem akartam zsákbamacskát árulni. A szervező az ELTE Szláv és Balti Filológiai Intézet Szakos Hallgatóinak Érdekképviselete, valamint Urkom Alexander (szerb szakos tanár). A programnak Pomáz adott otthont, mely köztudottan szerb falu (1690-ben a török pusztítást követően szerb családok népesítették be a falut, és jóval később érkeztek csak német, szlovák majd magyar családok. Az ezredfordulón városi rangra emelkedett.).

    Reggel 9-től kezdődtek meg hivatalosan az összecsapások, hogy a nap végén egy csapat magasba emelhesse a Szláv Kupát. Még nem beszéltem arról, hogy miféle összecsapásra is számíthattunk. Futballmérkőzéseket vívtunk 4+1-es felállásban 25 percig. A csapatok száma jelentkezéstől függ, idén 4 csoport gyűlt össze 3-3 résztvevővel. Nekünk nem volt nagy sikerünk, hiszen utolsó helyen végeztünk a csoportunkban rosszabb gólkülönbségünknek köszönhetően, de igazából csak udvariasak voltunk a "házigazdákkal", a szerb csapattal (ugyanis lehetett nemzeti csapatot is verbuválni).

    A mérkőzések igen jó hangulatban teltek el, hiszen nem csak játszani jönni érdemes, hanem szurkolni is. Minden érdeklődőt szívesen látnak a szervezők, ahogy a játékosok is. Természetesen alkoholos italokból nincsen hiány, így a buzdítás helyenként szórakoztatóbb, mint maga a meccs. A játékosok ezenkívül kapnak még étel és ital kupont, ami 8 fő részére garantál egy tál babgulyást és egy sört (vagy üdítőt). A szervezés nagyon jó volt, pörögtek a találkozók, nem volt fennakadás, ráadásul pompomlányok is szórakoztatták a nagyérdeműt (volt tánc, kötélhúzás és esztétikai látványosság).

    Tehát minden adott volt ahhoz, hogy kellemesen teljen a szombat délután. Remek közösség a szláv és igen befogadó, így bátran kijelenthetem, hogy jövőre nyugodtan jöjjenek a kíváncsiskodók is, hiszen mókában nem lesz hiány.

Szerző: I Empire  2010.05.09. 12:24 Szólj hozzá!

Címkék: foci szláv

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr461985673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása