A lengyel bajnokság (Ekstraklasa) 29.,azaz utolsó előtti fordulójában a bajnoki címvédő Wisła Kraków a városi rivális Cracoviaval mérkőzött meg annak reményében, hogy ha növelni nem is, de tartani tudják egypontos előnyüket az elsőszámú üldöző Lech Poznań előtt. A Cracovia Kraków a 13. helyről várta a találkozót, ám az egyik legnépszerűbb lengyel derbin sosem számít a csapatok helyezése: minden az aktuális formán múlik.

  A mérkőzésre a Nowa Hutai KS Hutnik stadionban került sor: az Európa Bajnokságra készülő lengyelek mindkét (elsőosztályú) krakkói stadionját felújítják, így mérkőzéseiket az alsóbb osztályú Hutnik Kraków stadinonjában játszák. A nagyjából 5000 néző befogadására képes stadion megtelt szurkolókkal, jobbára a Cracovia fanatikusaival, hiszen pályaválasztókként több jegyhez jutottak. Ismerve a két klub korábbi találkozóinak körülményeit, rohamrendőrök százai kísérték a két csapat fanatikusait a stadionhoz - a jóval kevesebb vendégszurkolót persze igyekeztek minél messzebb terelni a Cracoviásoktól.

  A meccs a derbiken megszokott feszült hangulatot hozta, kevés helyzettel, főleg mezőnyjátékkal, nagy ritkán egy-egy villanással: egyik szurkolótábornak sem kellett sokszor a fejéhez kapnia, igaz a fergeteges hangulatot garantálta a teltház, valamint a helyi ,,B-közép˝.
   A második félidő aztán már izgalmasabb játékot hozott, valószínűleg a címvédő Wisła Krakównak eszébe jutott, hogy gólt kell szerezni a győzelemhez. A bajnok nagyobb fokozatra kapcsolt, hogy aztán egy szerencsés helyzetnek köszönhetően a vezetést is megszerezzék a 79. percben - közben részeredmény a másik pályáról: a trónkövetelő Lech Poznań 1-1re áll a Ruch Chorzów otthonában - örülhettek a Wisła fanok. Nem sokáig: a mérkőzés hosszabbításában - 93. perc - minden bizonnyal az utolsó kétségbeesett Cracovia támadás meghozta az eredményét: a menteni próbáló Mariusz Jop fejéről a saját hálójába hullott a játékszer a tehetetlen kapus felett. A mérkőzést a bíró egyből lefújta, hogy aztán a szurkolók és a játékosok együtt őrjönghessenek örülhessenek csapatuk sikerének, míg a másik oldalon hidegzuhanyként érkezett a hír: a poznańiak utolsó percben szerzett góljukkal megszerezték a győzelmet, ezzel az utolsó forduló előtt átvették a vezetést a tabellán.

 


Mariusz Jop szerencsétlen öngólja a 93. percben

 

  A Cracovia szurkolók láthatóan még jobban örültek a megszerzett 1 pontnak (amivel amúgy nem léptek feljebb a tabellán) mikor megtudták, hogy a városi rivális elveszítette vezető pozícióját a bajnokságban: az utóbbi évek legemlékezetesebb derbijévé válhat a tegnapi, ha a Wisła emiatt a gól miatt marad le az aranyról. Szombaton minden kiderül: hogy a 13. helyen tanyázó örök rivális fosztja-e meg a bajnoki aranytól a címvédőt.

1. Lech Poznań 29 49:20
62p
2. Wisła Kraków 29 47:19 61p
3.
Ruch Chorzów 29 40:26 53p

A bajnokság állása az utolsó forduló előtt
 

Szerző: Zajka  2010.05.12. 13:21 1 komment

Címkék: foci lengyelország wisła kraków ekstraklasa cracovia

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr771996119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása