Még áprilisban indult neki a több mint 16 ezer kilométeres útnak a szerb Saša Jović. A belgrádi fanatikusnak két hónapba telt, hogy a szerb fővárosból szeretett csapatának első meccsére érjen Pretoriaba.Egy hátizsákon és egy térképen kívül csak egy nemzeti zászlót vitt magával a nagy útra szülővárosának feliratával (Csacsak). Elmondása szerint alig használt tömegközlekedési eszközt, inkább a stoppolást választotta, vagy gyalogszerrel folytatta az útját - nyílván többet ült autóban, hiszen két hónap alatt ekkora utat megtenni azt jelenti, hogy napi áltag 200 km-t utazott; átgyalogolni a sivatagos Afrikán valószínűleg nem lenne ilyen egyszerű.

  A 39 éves szurkoló még áprilisban megígérte a sajtónak, hogy jelentkezik útközben, de végülis csak néhány nappal a világbajnokság kezdete előtt adott hírt magáról és a sikerről, hogy odaért Fokvárosba, melyet egy fotóval azonnal dokumentált is.


Uruguayi szurkolókkal, Fokvárosban

  Saša Jović számára a legnehezebb feladatot a vízumok beszerzése jelentette: már egy évvel a nagy utazás előtt elkezdte intézni a szükséges papírokat. Elmondása szerint azért választotta az utazásnak ezt a módját (a két hónap alatt többek között hajón, vonaton, teherautón, de legtöbbször autóstoppal utazott) mert nem volt elég pénze az utazásra (joggal merülhet fel amúgy a kérdés, hogy akkor a jegyre hogyan volt pénze?...). De a két hónapos kaland valószínűleg felejthetetlen élmény lesz a szurkoló számára - nem úgy a szerbek első meccse, ahol 1-0-ra kaptak ki Ghana csapatától.


Tuti Kartúm szigetén még a szerbekért szorító afrikaiakkal is találkozott
 

 


Jović útja Dél-Afrikába - 16000 km

 

 - Szerbia válogatottja pénteken Németországgal játszik világbajnoki mérkőzést -

Szerző: Zajka  2010.06.16. 12:10 Szólj hozzá!

Címkék: foci szerbia

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr962085916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása