Miközben turisták millió érkeznek hétről-hétre a horvát tengerparthoz, hogy kipihenjék fáradalmaikat a mediterrán országban, Jadranka Kosor horvát miniszterelnök felszólította minisztereit: a válságra való tekintettel ne utazzanak el, vagy ha mégis, a szokásos, több hetes nyaralás helyett csak néhány napot töltsenek a tengerparton.

  A miniszterelnök asszony a gazdasági válságra hivatkozva szólította fel politikusait: nem lenne helyénvaló, ha a krízis idején a miniszterek munka helyett a horvát szigetek egyikén töltenék a nyarukat, miközben az ország gazdasági helyzete korántsem mondható biztatónak.

   Sok horvát politikai szakértő szerint azonban az utazás megtiltásának más oka van: Horvátországban jövőre választásokat tartanak, növelheti a miniszterelnök népszerűségét, ha nyáron munkára fogja a politikusait.

   A horvát tengerparton egyébként szívesen töltik nyaralásukat a politikusok, mind a hazaiak, mind külföldi kollégáik: legtöbben a szomszédos Szlovéniából érkeznek. A Nacional napilap szerint Borut Pahor szlovén államfő is itt tölti nyaralását: azon a Brijuni-szigeten, ahol egykor Josip Broz Tito, a jugoszláv állam vezetője fogadta külföldi vendégeit.
   Borut Pahor azonban nem csak nyaralni megy a horvát szigetre: Szlovénia és Horvátország, köszönhetően a két miniszterelnök együttműködésének 17 éves vitát zárhat le azzal, ha megoldják a két ország közös tengeri-határ problémáját.

 A szlovén miniszterelnök horvátországi látogatása a két ország kapcsolatának javulását jelentheti.

Szerző: Zajka  2010.08.06. 12:46 Szólj hozzá!

Címkék: horvátország

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr582203384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása