Viktor Janukovics ukrán elnök levelet írt az ukrán bloggereknek. Így próbálja megnyugtatni a felháborodott kedélyeket, minek után az ukrán Biztonsági Szolgálat ,,magánbeszélgetésre" invitált egy, a kormányt kritizáló bloggert.

  ,,Ez az utolsó dolog, amivel a Biztonsági Szolgálatnak foglalkoznia kéne" - írta nyílt levelében az elnök (ha már a szolgálat szóba jött, egyúttal meg is dicsérte őket a korrupció és a kábítószer kereskedelem ellen vívott harcukban). A bloggerekről pedig így írt: ,,igazán aktív és bátor, szókimondó emberek, akik azonnal tudnak reagálni a kormány hibáira". A levelet ,,baráti hangnemben" zárja le Janukovics: ,,én nyújtom a kezem, találkozzunk!"

  Egy héttel ezelőtt az ukrajnai Biztonsági Szolgálat ,,beszélgetésre" hívott egy blogírót, aki véleményük szerint cikkében élesen kritizálta az államfőt, Viktor Janukovicsot, valamint a kormányt. A találkozást írásos megegyezés zárta le, melyben a cikkíró megígéri, a jövőben nem kritizálja ennyire élesen a hatóságokat.

  Korábban hasonlóan járt az ukrán Kommersant napilap egyik írója, valamint a FEMEN nevű nőmozgalom egyik aktivistája. A Biztonsági Szolgálat emberei nemrég a lembergi (Lviv) Katolikus Egyetemen jártak, ahol a rektorral folytattak megbeszélést: a találkozó után a rektor nyilvánosan tájékoztatta hallgatóit a kormányellenes tüntetések és kritikák felelősségéről...

Szerző: Zajka  2010.08.07. 12:09 Szólj hozzá!

Címkék: ukrajna janukovics

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr42205310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása