570 nappal a lengyel-ukrán közös rendezésű foci Európa Bajnokság előtt bemutatták a kontinensviadal kabaláit. A 2008-as, svájci-osztrák eb-hez hasonlóan most is két figura lesz, a nevükről pedig még e hónapban a szurkolók dönthetnek: nyílt szavazást indít az UEFA hivatalos honlapja. 


A Varsói Lengyel Színházban (Teatr Polski) került sor a bemutatóra

     A kabalákat a szurkolók nevezik el, három verzió adott. Szavazni lehet az UEFA hivatalos honlapján, vagy a résztvevő országok helyszínein (a meccseknek otthont adó városokban). A szavazás november 16-től december 4-ig tart.

A lehetséges verziók:

1. Slavko és Slavek

2. Siemko és Strimko

3. Klemek és Ladko
 
A két kabala Lengyelország és Ukrajna nemzeti színeit viseli (még a hajuk is). A páros prezentációs filmjét egyébként a Warner Bros készítette:
 



Varsóban a lengyel és az ukrán rendezők közül is sokan megjelentek a bemutatón: az ukránok egyik fő kampányarca, Andrej Sevcsenko a kabalák mellett érvelt: ,,az a legfontosabb, hogy a gyerekeknek tetszenek a kabalák. biztos megszeretik, mert nekem egyből szimpatikusak voltak, és egyre jobban érezzük a kontinensviadal közeledtét,,.

A kabala-ikrek bemutatása alatt folynak az építkezések és a készülődés a versenyre: a felújított poznańi stadiont szeptemberben nyitották meg egy nagyszabású Sting koncerttel, a gdański és a wrocławi stadion várhatólag 2011 őszére készül el (a gdański nyitómeccsen Franciaországgal, Wrocławban Angliával, míg a nyitómeccsnek helyszínt adó varsói stadionban először a német válogatottat fogadják).


Sting koncert a poznańi stadion megnyitóján

Miután Michel Platini, UEFA elnök többször is felszólította az ukránokat, hogy igyekezzenek az előkészületekkel, itt is egyre gyorsabban haladnak az építkezések. A donyecki stadion már hónapok óta kész van (nyugat-európai szintű stadiont építettek az ukránok), de a kijevi nemzeti stadion (itt lesz a döntő) is elkészül időre.


A donyecki aréna

Szerző: Zajka  2010.11.16. 20:48 2 komment

Címkék: foci ukrajna lengyelország euro2012

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr872453403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BDzsH · http://varoskepp.blog.hu 2010.11.16. 22:02:14

ööö... igazán nem akarom leszólni a dolgot, de ez a videó kábé 15 éve nem lett volna ciki. azért ez így elég gyenge, és a warner bros mióta csinál animációkat? mert mondjuk lehet épp az látszik rajta.

mondjuk ha már itt tartunk a dél-afrikai vébé kabalafigurás videó is irtó cikik voltak, pláne hogy mindig bemerevedett a végén 1 másodpercre kábé az a hülye gepárd. de ez mondjuk afrika volt, nem európa.

Maisie MacKenzie 2010.11.17. 14:24:20

Olyanok, mint Spejbl és Hurvinek. Nem, inkább rosszabbak. :-(

Remélem nem Slavko és Slavek lesznek, mert azok túl jó nevek hozzájuk.
süti beállítások módosítása