Élő példája annak, hogyan legyünk sikeresek, de ne vegyük magunkat túl komolyan. Szerinte, “aki nem őrül meg, az nem normális”. Szerb anyától és horvát apától megszületni Szarajevóban igen csak sok ellentmondást felvetett az ő idejében. De ő a predeterminált balszerencséjéből merített, hogy általa is megismerje a világ a balkáni zenét. Ma 61 éves Goran Bregović.

Egészen kicsi kora óta gitározik, jelen volt a jugoszláv zenei élet fontosabb állomásainál. Alapító tagja a Bijelo Dugme nevű kultikus ex-yu zenekarnak, állandó szerzője Emir Kusturica betétdalainak, és számos nemzetközi filmes és színházi produkcióhoz nyújtott zenei hátteret. Írt saját cigány operát is: Goran Bregović Karmenje happy end-del. Az elmúlt néhány évet a Goran Bregovic’s Wedding and Funeral Orchestra-val koncertezte végig, mely egy 40 tagú bolgár és roma rézfúvósokból álló zenekar. Újabban a kletzmer zene bevonásával is kísérletezik.

 
A Szláv Virtus Goran Bregović néhány dalával szeretne kedveskedni olvasóinak, és tisztelegni a születésnapos előtt!
 
Срећан рођендан, Горане!
 
 
 
 
Szerző: Hrisztov Radmila  2012.03.22. 11:54 Szólj hozzá!

Címkék: zene balkán jugoszlávia

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr1004332741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása