Még nem tudom, hogy ebből lesz-e sorozat, hiszen ezen a blogon megszokhatták, hogy mindig van valamilyen téma, amivel több részen át foglalkozunk. Ez most inkább ilyen fórumszerű, interaktív topik lesz, hiszen a leghíresebb szláv teniszezőket mutatnánk be, természetesen a teljesség igénye nélkül. Jobbára élő sportolókat vennénk górcső alá, ezért nem szolgálhatunk szaftos, hosszú életrajzokkal, inkább statisztikákkal, képekkel, videókkal. A kommentekbe meg várom az észrevételeket, kritikát, dicséretet a játékosról, ami tetszik.

 

    Daniela Hantuchová 1983-ban született Poprádon (Szlovákia). Szülei tudósok voltak, ám az ő gondolatai mindig a tenisz körül forogtak. 3 éves korától teniszezik, amikor is a nagymamája, aki híres csehszlovák teniszező volt, megismertette vele ezt a sportot. Valószínűleg a tehetségét a nagyijától örökölte, mert Pozsonyban sikerült egyesületbe igazolni, ahol Joseph Bulko kezei alatt edződött. 13 éves korától már a téli időszakokat Floridában tölötte, ahol tehetségek gondozásával foglalkoztak (Bollettieri Academy). Két év múlva ITF versenyeken indult, és 17 évesen kettő ITF Challenger címmel büszkélkedhetett.

    2001-ben indult első Grand Slam tornáján, ahonnan Anna Kournikova ütötte ki. Sok versenyen indult, megannyi tapasztalatot szerezve. Első Grand Slam(Australian Open) tornáját vegyespárosban nyerte meg Kevin Ullyett oldalán. Ekkor világranglista 38.

    Első egyéni (profi) sikerére 2002-ig kellett várnia(Indian Wells Final ), amikor Martina Hingis-t legyőzve 2M dollárt tett zsebre. Ezt követte még két cím, és szép helyezések, így már a 8. helyre taksálták a világranglistán 2002-es év végére. Ezt folytatta, és elérte az 5. helyet, amit sajnos nem sikerült azóta sem megugrania neki. Formahanyatlás állt be, leadott jópár kilót, vannak, akik ennek tudják be a sikertelenséget. Ezután edzőt cserélt, ez valamelyest javított a helyzeten, de nem kiugróan. Jelenleg a 24. a világranglistán.

Statisztikák: Egyéni

    -Eredmények: 340-211

    -Tornagyőzelmek: 3

    -Legjobb világranglista helyezés: 5.

                   Páros

    -Eredmények: 188-133

    -Tornagyőzelmek: 8

    -Legjobb világranglista helyezés: 5.

 

 

 

     Természetesen játéka mellett a hölgy adottságait is lehet méltatni, hiszen egyáltalán nem csúnya teremtésről van szó, amit ki is használ, no, de ezért igazán nem lehet rá haragudni, hisz nem ő az egyetlen. Íme, egy kis bemutató.

    Hivatalos honlap:Daniela Hantuchová

Szerző: I Empire  2010.02.05. 10:11 5 komment

Címkék: tenisz daniela hantuchova

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr61729208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I Empire · http://szlawirtus.blog.hu/ 2010.02.05. 10:46:05

@Jobb híján MDF-es: Kell felvezetés. Türelem. Lesz még Sarapova is.

1sx 2010.02.05. 14:46:43

@Jobb híján MDF-es: Mert akkor utána csak esne a színvonal.

1sx 2010.02.05. 19:43:25

észrevétel:
Nem tudom, ki hogy van velem, számomra elég zavaró úgy olvasni, ha nincs meg a szóköz a nyitó zárójel előtt "Grand Slam(Australian Open)" ill. "várnia(Indian Wells Final )". Olyankor döccen egyet az olvasás.
süti beállítások módosítása