Javában zajlik a 2010-es dél-afrikai világbajnokság, és már a csoportkörökön is majdnem túl vagyunk, de nagyon úgy tűnik, hogy a szláv csapatok közül egyedül Szlovákia volt képes túllépni a csoportkörön. Szerbia és Szlovénia elvérzett....

    Ki hitte volna ezt. Nyilván a legreálisabb szurkolók egy szláv csapat továbbjutásában sem bíztak, de arra a legkevesebben, hogy ez pont szlovák szomszédainknak sikerülhet. Hiszen Szerbia és Szlovénia is magasabb játékot űz, mint a szlovák kollégák.

    Szlovénia indított a legjobban: egy győzelem és döntetlen, de Angliával már nem bírtak. Pedig szimpatikusan fociztak, pláne USA ellen, ám mindez kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz.

    Szerbia pedig saját magát ejtette ki tulajdonképpen azzal, hogy nem vette komolyan az auszikat. 2-0 után ébredtek rá arra, hogy nem jutnak tovább ezzel az eredménnyel, pedig micsoda fegyvertény volt az, hogy megverték a németeket, ám utazhatnak ők is haza.

    De vissza a szlovákokhoz. A szlovákok indítottak a legpocsékabbul. Döntetlen Új-Zéland ellen, vereség Paraguay-tól. Ekkor mindenki elkönyvelte a szlovák kiesést. Valószínűleg ők is lefoglalták már a jegyet hazafelére. Ám összeszedték magukat, és elhitték, hogy meg lehet verni a nem túl acélos olaszokat. Nem is tettek másképp: kulturáltan, lelkesen, taktikusan focizva legyőzték az azúrkékeket. Szlovákia VB újoncként jutott tovább, ezzel mennybementek és a játékosok nemzeti hősként térhetnek haza, független bármilyen további eredménytől. Gratulálunk és drukkolunk nekik, mint utolsó szláv csapat a világbajnokságon!

Szerző: I Empire  2010.06.24. 18:01 5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr702107163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

funkenstein 2010.06.24. 20:18:15

Nem találok szavakat...egy olasz-szlovák kettős bukta lett volna a legideálisabb, de hát ez van.
Én már csak azért sem szurkoltam a hólyagfejű tótoknak, mert ezentúl még nagyobb mellénnyel fognak közlekedni. És azért annyira nincs mire - fociban se.
Nem baj, gyerekek, jön majd az Oranje, azt mehetnek is "haza" knédlit zabálni!
Szerbekért se kár, de a szlovénokat kicsit sajnálom.

Maisie MacKenzie 2010.06.28. 09:45:04

A hollandok ellen derül ki, hogy TÉNYLEG mennyit ér a szlovák válogatott.

I Empire · http://szlawirtus.blog.hu/ 2010.06.28. 10:47:57

@Maisie MacKenzie: Úgy bizony! Ott már kibújik a szög a zsákból, de bízzunk egy jó meccsben!

Maisie MacKenzie 2010.06.29. 16:48:11

"Egy, csak egy legény van a gáton"

Милован Рајевац a ghánaiak kapitánya!

Maisie MacKenzie 2010.07.06. 10:22:45

Mirosław Marian Kloze/Kloze (an: Barbara Jeż) is nyomja még!

No meg Łukasz Podolski meg Piotr Trochowski, Marko Marin is.

Lehetne róluk is poszt, ha világbajnokok lesznek! :-)
süti beállítások módosítása