Köszönhetően az új rendszernek, évről évre egyre több olyan csapat jut be Európa legrangosabb bajnokságába, amelyeknek eddig nem volt szerencséje hozzá. Így egyre többen férnek hozzá a húsosfazékhoz, bevételhez juttatva a kis csapatokat. De a blog témájából fakadva minket csak a szláv csapatok érdekelnek most, amelyből 6 szerepel az idei kiírásban, közülük egy BL újonc. Persze, sokan mondják, hogy semmi keresnivalójuk a kis csapatoknak ebben a sorozatban, és ez az új rendszer baromság. Nem értek egyet ezekkel a gondolatokkal, szerintem a Bajnokok Ligájának Európa összes bajnokcsapatáról kell szólnia, hiszen ezért hozták létre, és jó néha új csapatokat is látni palettán, nem mindig ugyanazt a 32-t. Ráadásul ne felejtsük el, hogy a Debrecennek is így sikerült részt vennie a sorozatban, mert máskülönben esélye sem lett volna a selejtezőkön. Cikkünkben átvesszük ezeket a csapatokat, akik a szláv országokat képviselik, és esélyt latolgatunk.  

    Kezdjük a sort mindjárt egy nagyágyúval, amelynek akár esélye is lehet a döntőbe jutásra. Ez a csapat a Shakhtar Donyeck. Erről a csapatról egyébként megemlékezett már blogunk, nyugodtan tessenek visszakeresni, érdemes megismerni a történelmüket. A donyeck-i gárda évről-évre pallérozódik. Összesen 70 mérkőzést játszottak a Bajnokok Ligájában (ez lesz a 6. évük a sorozatban), ebből 33 győzelem 10 döntetlen és 27 vereség. Legjobb eredményüket tavaly érték el, amikor a negyeddöntőig masíroztak, de ott a Barcelona útjukat állta, aki aztán meg is nyerte a sorozatot. Igazi támadófocit játszanak, sok gólt lőnek, érdemes figyelni rájuk. A G csoportba kerültek, ami így szemre nem túl acélos, simán kellene továbbjutniuk. Ellenfelük: Apoel Nicosia, Zenit, Porto. A Szláv Virtus tippje: Csoportelsőként jutnak tovább.

    Ha már a G csoport szóba került, ott mindjárt egy szláv "rangadóra" is sor kerül, hiszen a Zenit Szentpétervár csapata is itt kapott helyet. Ha nem is olyan erős ez a csapat, mint amelyik Európa Ligát nyert, de mindenképpen számolni kell velük. Nagy versenyfutás lesz ebben a csoportban a továbbjutó helyekért. A negyedik részvételük lesz a sorozatban, 14 meccsen 6 győzelem 3 döntetlen és 5 vereség a nevük mellett. Legjobb eredményük eddig a csoportkörbe jutás volt, azt idén megint elérték, úgyhogy az út csak följebb vezethet. Tippünk szerint szoros harcban, de alulmarad a Portoval szemben, és az Európa Ligában folytatja a küzdelmeket tavasszal.

    Akkor most vegyük figyelembe a H csoportot, melyben szintén két szláv csapat csap össze. a BATE Boriszov nem elsőpróbázó már, hiszen eddig 38 fellépése volt a legrangosabb kupasorozatban, de a csoportkört még nem élte túl egyszer sem. Tippünk szerint a csoportban óriási küzdelem várható közte és a pilseniek között, hogy megszerezzék az Európa Ligába való indulás jogát a tavaszra.

    A Viktoria Plzeň cseh bajnokként kapott előjogot az indulásra. Ezt először tehetik meg a csapat történelmében, tehát amit eddig produkáltak, az mind bravúr, sőt! A selejtezők alatt minden meccsüket megnyerték, így kerültek főtáblára. Agresszív, támadó focit játszó csapatról van szó, akik inkább kapnak sok gólt, ha azt überelni tudják még többel. Nehéz megmondani, hogy a 3. vagy a 4. helyen fognak-e végezni. A Barcelonát vendégül látni meg amúgy is nagy élmény, habár nem játszhatnak a saját stadionjukban, ami nagy hátrány. Prágában kell élvezniük a "hazai pálya" előnyét, de mi így összesen 6 és fél órás buszútra vagyunk egy Plzen-Barcelona összecsapástól.

    Dinamo Zagreb az a csapat, amelyik óriási múltat tudhat magáénak: 65 mérkőzés, 25 győzelem 15 döntetlen 25 vereség a nevük mellett. Minden bizonnyal nekik lesz a legnehezebb dolguk. A Real Madrid, Lyon, Ajax hármas jóval erősebb játékerőt képvisel, mint a déli szomszédaink, ezért nem látok sok esélyt még az Európa Liga indulásra sem, de szerintem nekik itt minden meccs ajándék, hiszen nívós ellenfeleket hozhatnak a Maksimirba, amik a bevételeket jól felturbózzák. De akit érdekelnek a BL meccsek, az könnyen átruccanhat Zágrábba meglesni a sztárokat, nincsen messze.

    CSZKA Moszkva, amely 53-szor szerepelt eddig a BL-ben, 18 győzelem mellett 21 vereség és 14 remi. Tehát tapasztalt gárda az európai kupaporondon, így azért velük mindenképpen számolni kell, pláne, hogy nem került túl acélos csoportba. Jelenleg az Inter is verhető, a Trabzonsporról és a Lill-ről nem is beszélve, szerintünk továbbjutnak a csoportjukból.

    Habár az első kör már lezajlott, de azért még messze a vége, így bőven vannak még izgalmak. Ki melyik szláv gárdának szorít, illetve melyik összecsapást várja? Lesz olyan, aki kiutazik Zágrábba vagy Prágába?

   

 

 

 

Szerző: I Empire  2011.09.27. 12:24 Szólj hozzá!

Címkék: bajnokok ligája szláv csapatok

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr873193537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása