Az észak-koszovói szerbek önkényes népszavazása nem hozott váratlan eredményeket. A két nap alatt a választók 75%-a élt a jogával, és 99,74%-ban úgy szavaztak, hogy nem fogadják el Koszovó fennhatóságát (csupán 69 elfogadó szavazat érkezett).

A koszovó-ügyi miniszter szerint ez a népszavazás teljesen felesleges volt, és az ilyen széthúzás csak további nyomást helyez a kormányra. Hozzátette, hogy ez tipikus példa volt arra, hogy az egyes politikai pártok hogyan használják ki rosszindulatúan a nép akaratát. Sok hivatalos fórum megerősítette ezt a véleményt, és hangoztatják, hogy semmi szükség nem volt arra, hogy megbizonyosodjanak afelől, amit már mindenki tud, ez csak hangulatkeltés, negatív propaganda, amivel a további békés prábeszédeket próbálják aláásni. (Mintha egyébként, sikeresek lettek volna ezek a párbeszédek.)

Az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov viszont azt nyilatkozta, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni ezeket az eredményeket. Az emberek kifejezték véleményüket, amire oda kell figyelni, hiszen ez egy jelzés. Óriási hiba is lehet abból, ha nem veszik komolyan ennek a megmozdulásnak a jelentőségét. 

http://www.blic.rs
http://www.rts.rs

Szerző: Hrisztov Radmila  2012.02.16. 17:21 Szólj hozzá!

Címkék: szerbia koszovó

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr884119833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása