A hétfő reggel Moszkvában történt kettős robbantás egyik szemtanúja nyilatkozik a CNN-nek. Elmondása szerint a metrón ült, amikor a hirtelen bekövetkezett robbantástól a földre zuhant. Annyira megijedt, hogy alig emlékszik rá, mi történt ezután, csak arra, hogy a következő másodpercekben már  hatalmas tömeg nyomult a kijárat felé; mindenki igyekezett elhagyni a vagonokat. Valószínűleg a metróban dolgozók már tudtak az első robbantásról,mert minél gyorsabban próbálták evakuálni a bent maradt utasokat. Ezután a lassan mozgó embertömeget a felszínre vezető kijáratok felé tessékelték.

Szerző: Zajka  2010.03.30. 14:36 5 komment · 1 trackback

Címkék: oroszország moszkva

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr121880823

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Putyin comeback 2010.04.01. 09:08:46

A tragédia jó alkalom lehet Putyinnak arra, hogy az orosz egység harcosaként ismét megerősítse tekintélyét. Erre igencsak szüksége lehet, ha neadjisten 2012-ben vissza akarná venni az elnöki széket Medvegyevtől.Hétfőn nagyerejű robbanások rázták meg Mo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.30. 16:43:48

Blogot tévesztettél! Ezt a "csecsen vírtus" blogba való! Vagy a merényletet is a szlávok nyakába varrnád? :-(

Zajka · http://szlawirtus.blog.hu 2010.03.30. 17:28:21

@Jobb híján MDF-es: "Vagy a merényletet is a szlávok nyakába varrnád? :-( " Miért mit varrtam a szlávok nyakába? Amúgy nem hiszem, hogy blogot tévesztettem, mert itt olyan dolgok jelennek meg amik szláv országokkal kapcsolatos hírek - legyen az jó, vagy rossz.

Sakk Matt 2010.04.01. 16:50:20

Nem értem a felhajtást ezekkel a merényletekkel kapcsolatban. Moszvában naponta(!) átlagosan 65 ember hal meg szívrohamban. Kéthetente átlagosan 38 ember esik gyilkosság áldozatául és 44 hal meg közúti balesetben.

HgGina 2010.05.04. 17:51:51

@Sakk Matt: és átlagosan sokkal több ártatlan áldozata van az orosz megszállásnak mondjuk éppen Csecsenföldön, Észak- és Dél-Oszétiában, Abháziában...
Valahogy nem tud meghatni, amikor az évtizedes, évszázados elnyomás alól felszabadulni akarók már ezekhez az eszközökhöz nyúlnak a szabadságuk kivívásához. De megnyugtatóbb lenne, ha az orosz politikusokat robbantgatnák fel ártatlan utasok helyett.
Remélem lassan a közemberek is fellázadnak az idióta politikusaik ellen.
süti beállítások módosítása