Miközben itthon sorra rendelték el a sárga,narancssárga, vörös riasztásokat, tegnap a lengyeleknél is hatalmas viharokra ébredtek, hogy aztán egész nap, késő estig tartson az ítéletidő. A legsúlyosabb károkat a vihar Mazowsze vajdaságban okozta, leginkább a fővárosban, Varsóban.
   Az orkán erejű szelek többszáz fát csavartak ki a helyükről, a közlekedés leállt, kilométeres dugók alakultak ki pillanatok alatt a főváros utcáin. Két embert az utcára zuhanó fa csapott agyon, több kerületből jelentettek áramkimaradást. Víz öntötte el a legtöbb épület - beleértve a kórházakat - pincéit, a metró közlekedés sok helyen leállt, vagy ahol járt, ott sem állt meg minden megállónál az aluljárókba ömlő víz miatt.
  A fővárosból Toruńba, Krakkóba, Katowicebe vezető utak megbénultak, akik a vihar idején ezeken az utakon haladtak órákra is ott ragadhattak.
  Az időjárásjelentők a hétvégére továbbra is felhős, esős időt mondanak.

A Tovább után fényképek a viharról

Varsóból Toruń felé vezető autóút


 ulica Dźwigowa, Warszawa


Vízibusz


Varsó


Szintén Toruń felé


 


 



Varsó, Nyugati Pályaudvar


Varsó, Nyugati Pályaudvar


Złote Tarasy bevásárlóközpont


Złote Tarasy bevásárlóközpont


Varsó, 2010. augusztus 6.

 

Forrás: gazeta.pl

Szerző: Zajka  2010.08.07. 12:58 Szólj hozzá!

Címkék: varsó lengyelország

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr932205428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása