Több mint 700 millió forintnak megfelelő lengyel złotyért árulják a varsói Nemzeti Stadion nevét. A 2012-es Labdarúgó Európa Bajnokságra készülő arénát idén újítják fel, hogy aztán helyszíne lehessen többek között a nyitómeccsnek valamint több csoportmeccsnek és egy elődöntőnek.

Adam Giersz lengyel sportminiszter a lengyel RMF FM rádiónak tett nyilatkozatában elmondta: amennyiben valamilyen befektető kész kifizetni évi 10 millió złotyt, ezzel megvásárolhatják maguknak a stadion nevét (vegyük csak példaként a müncheni Allianz Arenát).

A sportminiszter szerint ez jó üzleti fogás lenne arra, hogy a stadion fenntartását külsős pénzekből finanszírozzák. A legtöbbet ajánló cégnek adják ki az aréna elnevezését.

A szintén az EURO 2012-re készülő gdański PGE Arena korábban 7 millió złotyért adta el a stadion elnevezését.

Korábban volt róla szó, hogy a stadiont II. János Pálról nevezik el (az ötletet azóta elvetették).

Szerző: Zajka  2011.03.30. 15:20 Szólj hozzá!

Címkék: foci varsó lengyelország

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr72785310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása