Ma délelőtt Krakkó Kurdwanów nevű városrészében halálra késelték a helyi Cracovia focicsapat második számú vezérszurkolóját. Minden bizonnyal előre kitervelt gyilkosság, leszámolás történt – állítja Dariusz Nowak, a kislengyelországi rendőrség szóvivője.

    Délelőtt 10 körül érkezett a hír, a krakkói rendőrségre, hogy a Kurdwanów városrészben gyilkosság történt. A rendőrségi jelentés szerint a délelőtt 10-15 ember érkezett a helyszínre, több autóval, fegyverekkel felszerelkezve. Valószínűleg egy 30 éves férfira vártak - a Cracovia egyik vezérszurkolójára - akit nem sokkal később megtámadtak; nyilatkozta Katarzyna Padło a kislengyelországi rendőrségtől. Ahogy a vezérszurkoló meglátta a támadókat, megpróbált autójával elmenekülni a helyszínről, de elveszítette uralmát a jármű felett és egy épületnek ütközött. Innen már gyalog próbált a késekkel és baseballütőkkel felfegyverzett támadók elől menekülni, egy, az utcán álló szemeteskocsiba is beszállt elrejtőzni. Itt már utolérték, észrevették a kocsiban, kinyitották az ajtót, és szúrták, verték ahol érték. A férfi még a kórházba szállítás során életét vesztette. A helyszínen két embert vettek őrizetbe, a rendőrség szerint közük lehet a gyilkossághoz. Az ügyet állítólag már átvette a krakkói rendőrség futballhuligánok által elkövetett bűntényekkel foglalkozó különleges csoportja.

Arról egyelőre nem nyilatkozott a rendőrség, hogy a helyi rivális Wisła Kraków szurkolóinak lehet-e köze a gyilkossághoz.   

Alig több mint egy hete, egy szurkoló vesztette életét két łódzi focicsapat huligánjainak összecsapásán (részletek itt).

Szerző: Zajka  2011.01.17. 20:50 Szólj hozzá!

Címkék: lengyelország krakkó huliganizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr952591440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása