Pár hónappal az Európa Bajnokság kezdete előtt képtelenek megrendezni egy hazai mecccset a varsóiak

Ma játszották volna a lengyel szuperkupadöntőt, ahol a tavalyi bajnok Wisła Kraków, illetve a kupagyőztes Legia Warszawa csapott volna össze. A két ősi rivális szurkolói nyár óta várták a meccset, most azonban kiderült: nem lesz meccs, mivel a szervezők biztonsági okokra hivatkozva visszakoztak. 

 

A nyáron botrányba fulladt Lech Poznan-Legia Warszawa lengyel kupadöntő után senki sem akarta elvállalni a szuperkupa megrendezését, mivel minden város félte a legiás, illetve a szintén „hírhedt” krakkói szurkolókat. Akkor későbbi időpontra halasztották a meccset, s most, amikor elkészülni látszik a varsói nemzeti stadion (gyakorlatilag csak a gyep lefektetése maradt erre a hétre), jó alkalomnak látszott, hogy az Európa Bajnokság nyitómeccsének helyszínén rendezzék meg a szuperkupadöntőt.
 
A február 11-re tervezett meccsre már decemberben árulták a jegyeket (Varsóban és Krakkóban is), február elejére már mind két szurkolótábor szétkapkodta a nekik kiosztott jegyeket. Így még cikibb, hogy a rendőrség negatív véleményére hivatkozva, illetve a városi vezetőség engedélyének elmaradása miatt a héten futótűzként terjedt a hír: nem rendezik meg a lengyel szuperkupa döntőt. Más időpontra halasztani pedig igen esélytelen, hiszen jövő héten mindkét csapat az Európa Liga egyenes kieséses fordulójában játszik, aztán kezdődik is a bajnokság tavaszi szezonja.
 

Nagyon készültek a Wisła-szurkolók
 
 
Végtelenül kellemetlen helyzet ez a lengyel szervezőkre nézve, hiszen kevesebb, mint fél évvel az Európa Bajnokság rajtja előtt egyértelmű leégés, hogy egy hazai meccset, hazai szurkolókkal nem tudnak megrendezni. Az egy dolog, hogy az ország két legkomolyabb szurkolótábora készült a találkozóra, amelyek több ízben is okoztak kisebb-nagyobb fejfájást a helyi rendvédelmi szerveknek, de ezt akkor sem engedhették volna meg maguknak. Varsóban a nyáron görög, orosz szurkolókat (aztán meglátjuk még milyeneket) kell majd féken tartaniuk, és nem 15-20 ezer embert, hanem mondjuk ennek két-háromszorosát.  
 

A gyepszőnyeget néhány nap alatt leterítik, napokon belül teljesen kész lesz a stadion
 
Arról nem is beszélve, hogy ha a csalódott szurkolók esetleg nem kapják vissza a jegyek árát, dühükben még jól szét is verik a stadiont; tekintve, hogy a Legiában mostanában korántsem rózsásak a belső viszonyok, bár most úgy tűnik, mindenki visszakapja a korábban megvásárolt jegyek árát. 
 
A pozitív megítélésű lengyel szervezésre ez rendesen rányomja a bélyegét, a lengyel szurkolók ha lehet, akkor most még jobban gyűlölik a szövetséget és az egész rendezést. A szervezők pedig készülhetnek a kontinestornára, hiszen most bebizonyosodott, van még mit fejlődni. Úgy tűnik egy sikeres Európa Bajnokság rendezéséhez nem elég négy vadiúj stadion, ennél sokkal több kell majd. Kíváncsian várjuk, vajon mennyit változik a helyzet a lengyel-görög nyitómeccsig.
Szerző: Zajka  2012.02.11. 13:27 Szólj hozzá!

Címkék: foci varsó lengyelország huliganizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr364093616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása