Sétálgatok egy barátommal egy forró nyári estén a horvát fővárosban, amikor elhaladunk egy hatalmas kirakat előtt. Túlmegyünk rajta, majd megtorpanunk és "visszatolatunk". A kirakatban a The Bambi Molesters albuma. Érdekes név, a zenéjük is az lehet. Lefényképeztük az album borítóját és a szállásra érve egyből beírtuk a youtube keresőjébe a nevüket. Érdemes ismerni őket.

Az együttes 1995-ben alakult a '60-as évek garázs és szörf zenekar klasszikusainak hatására. Zenéjük a westernfilmek aláfestésére hajaz, én csak neowesternnek nevezném. A rock kritikusok szimpátiáját már az első albumukkal (Dumb Loud Hollow Twang) elnyerték. Hihetetelen, de az album 15 számát mindössze 3 óra alatt vették fel. Azóta már játszottak mindenfelé Horvátországban és szerte Európában. Már ekkor jelölték őket különböző horvát nemzeti és független zenei díjakra.

Számaikat rendszeresen játszották angol és amerikai rádióadók. Filmekben és videók alatt is hallhattuk zenéiket, például a The Treat című filmben vagy a Dragonfly BMX video alatt. Harmadik lemezük megjelenése után részt vettek a Új Zéland fesztiválon, ahol az egyik showjukat közvetítte is a helyi nemzeti rádió (New Zeland Radio). Ekkor kapták meg a horvát discográfiai díjat és 3 másik zenei kitüntetést.

2002-ben egy filmzenei lemezzel (amit egy horvát filmhez készített Dalibor, az együttes egyik gitárosa) elnyerték a legjobb filmzenének ítélt díjat. Pályájuk azóta is ível felfelé. 2004-től együtt dolgoztak Chris Eckmannal és Phil Brownnal a szlovéniai Metro stúdióban.

Az együttes tagjai:

gitár: Dinko Tomljanovic, Dalibor Pavivic, dobok: Hrvoje Zaborac, basszus: Lada Furlan Zaborac

Ízelítő:

 

 További info: www.thebambimolesters.com

Szerző: Jüzli  2010.01.08. 15:19 3 komment

Címkék: zene horvátország lemez horvát the bambi molesters

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr321652261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1sx 2010.01.11. 21:55:20

Ez tényleg nagyon jó. Megpróbálok szerezni tőlük valamit.

F. Zsófi 2010.01.13. 11:24:21

Nekem is nagyon tetszik, úgyhogy rá is cuppanok a netre, hátha találok vmit még.
egyébként én sajnos nem vagyok jártas a szláv zenékben, szóval tök jó lenne, ha még tudnátok hasonló posztokat feltenni! :>

Kocsor Blokk 2010.01.15. 10:48:41

Én kicsit jártasabb vagyok, de én is nagyon örülnék, ha lenne minél több poszt a szláv rockzenéről. Valahogy úgy, mint a futballcsapatokról.

Égyébként gratulálok a blokkhoz, nagyon jó, hogy van. Rendszeresen olvasom.
süti beállítások módosítása