Michel Platini az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke újra aggodalmát fejezte ki a 2012-es Európa Bajnokságra készülő ukránokkal szemben: a francia szerint semmit sem haladtak az építkezések az utóbbi hónapok során, és megjegyezte: kész elvenni a rendezés jogát Ukrajnától, amennyiben nem készülnek el időre a stadionok és egyéb beruházások.


Brüsszelben az a Michel Platini mondta ezt, aki mindezidáig támogatta a keleti EB rendezést: éppen ezért fontos számára, hogy sikeres legyen a verseny, hiszen a saját hitelét ásná alá egy kudarc esetén. Az elnök azt is elmondta, hogy nincsen semmilyen tervük arra az esetre, ha valóban elvennék az  Európa Bajnokságot az ukránoktól: Platini ezért még a héten Kijevbe utazik, hogy Viktor Janukovics ukrán elnöktől kérjen biztosítékot a stadionok elkészülésének ügyében. A tét nagy, de nem csak az ukránoknak: ha most belebuknak a rendezésbe, Kelet-Európa évtizedekre búcsút mondhat a labdarúgó világversenyek rendezésének.

Platini hozzátette: a lengyel munkálatokkal maximálisan elégedett.

 


Így kellene kinéznie a Kijevi Olimpiai Stadionnak valamivel több mint két év múlva

 


Most így néz ki

 


Platini nem hiába aggódik

Szerző: Zajka  2010.03.29. 18:42 4 komment

Címkék: sport ukrajna kijev euro2012

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr931878641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I Empire · http://szlawirtus.blog.hu/ 2010.03.29. 19:52:22

Előzés :)
Eskü most akartam erről írni:P

BDzsH · http://varoskepp.blog.hu 2010.03.30. 08:56:05

Azon túl, hogy a világ legérthetetlenebb dolga - persze pontosan érthető - volt odaadni két ilyen bitangnagy országnak a rendezést, ahol fejlett infrastruktúra (értsd: autópálya, vasút legalább 160-as tempóval) sincsen, az építkezés a képek alapján szerintem jól áll, ha már a felszínen építkeznek, és nem csak alapoznak. 2 év elég sok idő, és nem egy középkori katedrálist építünk. Bár az utolsó képen ez a zöld exkavátor vagy a miafene elég röhejes. :D

Levai Jutka 2010.04.01. 20:39:33

A Janukovics szerintem nem miniszterelnök..
süti beállítások módosítása