November közepére készül el a rekord nagyságú szobor a lengyelországi Świebodzinben

     36 méter magas, a kitárt karjainál 24 méter széles lesz a világ legnagyobb Jézus-szobra (összehasonlításként: a világhírű Rio de Janeiro-i szobor 30 méter magas). A szobrot meglepő módon nem egy lengyel nagyvárosban, hanem a Lubuski Vajdaságban lévő (német határhoz közeli) Świebodzinben állítják fel. Még inkább érdekes, hogy a talapzat nem egy hegy, esetleg magaslat tetején lesz, hanem az A/2 autópályához közeli sík területen, mindössze egy 16 méter magas földből készült alapon fog állni. 

     A szobrot az egyház pénzéből, valamint adományokból készítik: különböző részeit a helyszínen kell majd összeilleszteni, mivel egyszerre képtelenség lenne egyrészt szállítani, másrészt felállítani - ehhez valószínűleg helikoptereket is használnak majd, illetve egy 400 tonnás emelődarut. A valamivel több, mint húszezer lakosú város új büszkeségét - melytől magas turisztikai forgalmat remélnek - november 21-én adják át hivatalosan, de az előkészületek már most elkezdődtek.


A helyiek büszkesége lehet az új szobor
 

Szerző: Zajka  2010.10.23. 23:28 Szólj hozzá!

Címkék: lengyelország

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr672394245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása