Leopárd, Jegesmedve és egy Nyúl lesz a 2014-es, oroszországi Szocsiban rendezett Téli Olimpia három kabalafigurája. A kabalákról szavazással döntöttek, a végeredményt tegnap este jelentették be a „Kabalák. Szocsi 2014. Döntő” (Талисмания. Сочи-2014. Финал) című műsorban.



 

 

 

 

 

A szavazásban minden orosz állampolgár részt vehetett, a különböző figurákra smsben lehetett leadni a voksokat. Tegnap este esett ki a döntőből az oroszok híres télapója, a Gyed Maróz (Дед Мороз). Valószínűleg azért, mert az olimpiai kabalák a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tulajdonjogát képezik, míg Gyed Maróz már az orosz újév jelképe.



A kiesett Gyed Maróz, az oroszok Télapója

 

A három nyertes figurára a szavazatok 62%-a érkezett, a Leopárd 28, a Jeges Medve 18, míg a Nyúl a voksok 16%-át gyűjtötte be.
A műsorban kihirdették a 2014-es paralimpiai játékok kabaláinak kilétét is: itt „Lucsik” és „Sznyezsinka” győztek.



Lucsik és Sznyezsinka, a paralimpiai kabalafigurái lesznek


Nem sokkal a nagy bejelentés előtt a műsorvezető Ivan Urgant elmondta, hogy a szavazásban több mint egy millió orosz vett részt.

Forrás: sport.rian.ru

Szerző: Zajka  2011.02.27. 12:41 Szólj hozzá!

Címkék: olimpia kabala szocsi2014

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr502694566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása