Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke hivatalosan is elindította a 2012-es Európa Bajnokság jegyeinek árulását. A bejelentésnek helyszínt adó varsói Kopernikusz Tudományos Centrumban valóságos burleszk szemtanúi lehettek a résztvevők.



 

Az UEFA elnöke bejelentette, hogy a jegyek internetes foglalása már most rekordot döntött a másfél év múlva kezdődő labdarúgó versenyre. Az UEFA hivatalos honlapján eddig 591161 ember regisztrált 161 országból, ez több mint amennyien összesen   regisztráltak az előző, Ausztria és Svájc által rendezett EB-n 2008-ban. A jegyek 60%-át eddig lengyelek foglalták le.




A varsói ceremónián több ízben is megmosolyogtató jelenteket láthattak a meghívott vendégek. Már a kezdésnél, a TVP (Telewizja Poska) munkatársa, Maciej Iwański mikrofonja mondta fel a szolgálatot, ezzel megadva az alaphangot a következő bénázásoknak.
A paraván mögé bújtatott díszvendégek (Platini, Boniek, etc.) előtti fehér függönyt egyszerűen képtelenek voltak elhúzni a rendezők; jó fél órát kellett várni, hogy a nevetséges helyzet megoldódjon. Végül egyikük a függönykarnissal verte le a ragaszkodó firhangot. 
A díszvendégek között ült többek között Michel Platini, az UEFA elnöke, valamint Zbigniew Boniek és Andrzej Szarmach az Európa Bajnokság nagykövetei. Platini ugyan még vicceskedve próbálta elbagatellizálni a helyzetet, bár mögötte meglehetősen kellemetlen arckifejezéssel ültek a „nagykövetek”. Szarmach zavarában a következőt mondta: „ Siessenek a szurkolók, mert már nincsenek jegyek!”.
Platini beszédét pedig a mikrofon jelét zavaró mobiltelefon tette viccessé: végül a „közönségbe” dobta telefonját az elnök.
 




A jegyek árusítása hivatalosan kedden 16 órakor indult, az UEFA honlapján. A weboldal lengyel nyelvű elérhetőségét gyakorlatilag lehetetlen betölteni, annyian jelentkeznek a jegyekért. A jegyárak 30-tól egészen 600 euroig vásárolhatóak, helytől és mérkőzéstől változóan (a legolcsóbb jegy egyébként fele annyiba fog kerülni, mint az osztrák-svájci rendezés idején).

 



 

Lévén, hogy az Európa Bajnokság selejtező sorozata még nem ért a végéhez,  a mérkőzések ellenfelei nem ismertek egyelőre. A csoportbeosztás előre láthatólag 2011 végén, vagy következő év elején lesz.

Szerző: Zajka  2011.03.01. 22:45 Szólj hozzá!

Címkék: sport baki lengyelország

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr552702767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása