Elképzelhető, hogy Oroszország és az Egyesült Államok a két országot összekötő vasútvonal építésébe kezd.

A sínek az ázsiai és az amerikai kontinenst összekötő Bering-szoroson keresztül futnának, 105 km hosszan. 


A 105 kilométeres, óceán alatt futó csatorna kétszerese a Csalagútnak , ha megépülne, akár Londonból is meg lehetne tenni az utat vonattal.

 

Az ötletet már sokkal korábban is felvetették Oroszországban: elsőként II. Miklós cár kezdeményezte 1905-ben, de akkor nem valósult meg (ugyanakkor ő kezdeményezte a transzszibériai vasút megépítését is).

A víz alatti csatorna megépítése 10-12 milliárd dollárba kerülne, és legalább 10 évig épülne. De a két országon belül is kiegészítenék a vasúthálózatokat, hogy létrejöjjön a két nagyhatalmat összekötő vonal: Oroszországban még 4000, az államokban pedig további 2000 kilométernyi belföldi vasutat építenének.

Egy ilyen hatalmas építkezés rengeteg pénzbe kerül és akár évtizedekig is eltarthat. Más kérdés, hogy hányan vállalnák be a több hétig tartó utazást (csak a Moszkva-Vlagyivosztok út telik több mint hét napba) - te kipróbálnád?

 

Megtennéd az utat Moszkva és New York között vonattal?

  • Naná!
  • Biztos, hogy nem
  • Nem, de úgysem készül el soha...

Acepolls

More polls: Sugar Momma Dating

Szerző: Zajka  2011.10.22. 13:11 2 komment

Címkék: oroszország moszkva transzszibéria

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr733321807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vomit 2011.10.23. 20:14:18

miert is pont new york?

2011.10.25. 11:21:24

Mert furán nézne ki, hogy Velen-Nome vasútvonal?
(Viccet félretéve: talán azért, mert fel akarják újítani a Chicago-Cincinnati-New York vonalat is egyúttal az Amtrak 2010-től)
süti beállítások módosítása