"Ébresztő! Gyerünk dolgozni! - De miért? - Mert a munka nemesít!" Így kezdődnek a híres csehszlovák rajzfilm epizódjai nevelgetve az ifjú közönséget.

 

A rajzfilmsorozat szerzője Václav Bedřich cseh gyermekfilm-rendező és képzőművész, aki 2009-ben 90 évesen hunyt, el a lexikonok szerint, 358 rajzfilmet hagyva maga mögött.

Budapesten Krtek, vagyis Kisvakond reneszánszát éli, avagy újra divatos, hiszen retro. Prágában azonban mára csak a turistákat hozza lázba, lényegében kommersz szuvenírré vált. Bob és Bobek, azonban csak most készül átvenni a hatalmat. A szemfüles vásárló ráakadhat a játékboltokban egy-két nem hétköznapi cilinderre, melyből Bob és Bobek csodálkozik ránk. A rajzfilm grafikája nem túl bonyolult, hisz éppen ebben rejlik a szépsége, így a nyuszik is csupán a maguk egyszerűségében kukkantanak ki a nagy, fekete kalapból. Ha megengedhetném magamnak, persze én is szereznék egyet, de elég borsos az áruk, még, ha egy kisebb cilinderről beszélünk is.

Bobot és Bobeket nehéz lenne bemutatni és szerintem felesleges is. Akik emlékeznek rájuk, vagy legalább ez a post felszínre hozza velük kapcsolatos emlékeiket, és van hozzá kedvük, osszák meg velünk azokat. De, hogy azok se veszítsenek semmit, akik nem ismerik a két fehér nyuszit, akik újabb és újabb tanulságokkal szolgálnak nekünk a „valós” életből, íme egy rész kóstolónak:

 

Eredeti nyelven az igazi rajongóknak:

 

Szerző: Jüzli  2010.03.18. 09:43 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szlawirtus.blog.hu/api/trackback/id/tr311843261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása